viernes, 29 de abril de 2011

UN POBLE EN LA MOTXILLA: EL 'GRAFITI'

Salutacions, ciutadans.

Per amable invitació de Ciudadano, inaugure una xicoteta secció sobre actualitat local que només pretén compartir algunes idees que em venen al vol i que algú potser voldrà llegir. La periodicitat serà incerta i la temàtica dispersa i lleugera. Deixarem eventuals profunditats per a altres articles. En homenatge al gran Labordeta, la boina anirà acompanyada de la motxilla en estes ocasions.

Gràcies a la web municipal coneixem que el pròxim 7 de maig “naix un museu a l’aire lliure” en el nostre municipi. La cosa consisteix en decorar amb ‘grafitis’ els transformadors del polígon de serveis La Murta.

És una bona idea. A la meua boina li agrada. I és de suposar que els joves encarregats de dur-la a la pràctica estaran més encantats encara. Lògic. Però les bones idees poden acabar en empastre si els polítics que les han de gestionar fiquen la pota de manera imprudent i innecessària.

Que jo sàpiga, el pròxim 22 de maig se celebren eleccions municipals a tot Espanya i com Puçol no ha declarat la seua independència, almenys de moment, ací també les farem.

Llegim per tant la nova Llei Orgànica de Règim Electoral, apartats 2 i 3 de l’article 50.

«... 2. Des de la convocatòria de les eleccions i fins a la seua celebració queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que continga al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitze imatges o expressions coincidents o semblants a les utilitzades en les seues campanyes per alguna de les entitats polítiques que concorren a les eleccions.
3. Així mateix, durant el mateix període queda prohibit realitzar qualsevol acte d’inauguració d’obres o servicis públics o projectes d’estos, siga quina siga la denominació utilitzada, sense perjuí que les dites obres o servicis puguen entrar en funcionament en el dit període.»

A la vista del que diu la llei electoral, sobre el naixement d’este museu a l’aire lliure de ‘grafitis’ que ens anuncien des de l’Ajuntament pesen més que dubtes. Suposem que els advocats dels partits que concorren a les eleccions municipals (excepte els de l’equip interí de govern) estaran fregant-se les mans i afilant els seus escrits de denúncia.

Però encara que no fora així, i ningú no es queixe com toca davant la Junta Electoral perque crega que no hi ha matèria, ho faig jo:

A quin cabet se li ha ocorregut fer un acte d’estes característiques concidint de ple amb el fregat d'una campanya electoral? És que els joves autors dels ‘grafitis’ no es mereixen que el seu esforç quede apartat de qualsevol instrumentalització partidista? Per què una idea lloable s’executa tard i mal? Per què hi ha polítics incapaços de resistir-se a l’emoció d’eixir en una altra foto (l’enèsima) abans de les eleccions?

Si jo fóra ‘grafiter’ els dedicava esta vinyeta als polítics (ir)responsables:


Nota final: Acabat este escrit m'assabente que l'Ajuntament ha descartat un grafiti antinuclear d'Acció-Ecologista Agró. Simpatitze amb la causa, i no crec en les coincidències (Iberdrola en el jurat), però cal reconèixer que el dibuix en qüestió era ben lleig.

1 comentario:

  1. El diseño de los de Agró, horrible. Pero la idea de presentarlo ante la propia Iberdrola, cojonuda.

    ResponderEliminar

Escribe lo que quieras sin insultar ni faltar el respeto a nadie, lo cual nos obligaría a borrar tu comentario ya que podría constituir delito. Gracias.