lunes, 16 de mayo de 2011

QUÈ ÉS PER A MI SER D'ESQUERRES ?

Salutacions, ciutadans

La pregunta que titula este article és ja un clàssic a Puçol. No fa massa es va convertir en hit de les xarxes socials del municipi. Però deixem ahí la cosa, fem punt i a part i tornem a plantejar l’interrogant sense malícies: Què és per a mi ser d’esquerres?.
Cabets infinitament més reputats que el meu, com el del gran José Luis Sampedro, porten temps donant pistes. Per això jo només gosaré opinar que ser d’esquerres, ara i ací, és no tindre una maleïda bona notícia que donar al personal.
Ser d’esquerres és saber que este sistema de rapinya institucionalitzada que defineix el capitalisme està enfonsant-se a la carrera, i que en la seua caiguda va a continuar fent moltíssim de mal als més dèbils, que no són altres que l’extensa classe mitjana en la que estem tots.
Ser d’esquerres és ser conscient que els nostres fills van a viure en molt pitjors condicions que nosaltres; que l’escàs benestar social acumulat en les últimes dècades està tocat de mort; que el consumisme ja no serveix ni per evadir-se.
Ser d’esquerres és tindre clar que la crisi ecològica va a esclatar amb una virulència temible; que no hi ha xenòfob capaç d’alçar un mur que frene els milions d’éssers humans abocats a la fam i la misèria en l’Àfrica subsahariana; que els Drets Humans seran poesia humorística quan la Xina esdevinga primera potencia mundial.
PICANT PEDRA, COM SEMPRE
Ser d’esquerres és no oblidar el silenciós extermini cultural i lingüístic al que són sotmesos desenes de pobles en este món (inclós, sí, el valencià); que l’educació, la cultura i el coneixement són les primeres víctimes en qualsevol crisi; i que ningú, ningú, ningú, no té la més repunyetera idea de fins on arribarà tot este desgavell o com eixir-se’n.
Per a mi, ser d’esquerres és tot això. I potser inclús alguna cosa més que em deixe en algun plec de la boina.
Tremendista ? Que cadascú es responga a si mateix. Jo, em qualsevol cas, em sent afortunat. No em presente a cap elecció i, en conseqüència, no haig de fer promeses d’impossible compliment. No estic obligat a donar cap falsa bona notícia.
Això sí, quan em pregunten ‘com estàs?’ la meua resposta és invariable: ‘Estic picant pedra, com sempre, però amb ganes de seguir donant guerra. És a dir, que estic bé’. Així que permeteu-me convidar-vos a lluitar, crear i construir poder popular escoltant els Obrint Pas !

10 comentarios:

  1. Anónimo5/16/2011

    Gran Obrint Pas!

    ResponderEliminar
  2. Ser de izquierdas es asumir la libertad con responsabilidad y sin cortapisas.
    Ser de izquierdas es crecer en la vida acompañando y compartiendo el crecimiento de los demás, es ser uno mismo viendo y respetando lo que son los otros.
    Ser de izquierdas es pensar que el futuro es nuestro, de todos y no sólo de unos pocos.
    Y si, ser de izquierdas es "picar piedra" la piedra de la conciencia de los que no ven los límites de este mundo, la piedra de la conciencia de los que no ven a los que no son como ellos, ser de izquierda es seguir trabajando para que los que ven en los demás lo que tienen vean en los otros lo que son.
    Ser de izquierdas es querer caminar por otra senda distinta a la que dicta el capital.
    Ser de izquierdas es dar voz a los que no la tienen y no intentar callar a los demás.

    ResponderEliminar
  3. elazotedelpp5/16/2011

    Estoy totalmente de acuerdo con Cain, eso, también para mí, es SER DE IZQUIERDAS!!

    ResponderEliminar
  4. A mi també m'agrada el toc gandhià que posa Caín.

    ResponderEliminar
  5. ¡¡¡ Gran artículo, Boina !!!

    ResponderEliminar
  6. Anónimo5/18/2011

    ciudadano los que se tapan la cara son ladrones ó etarras, tú que eres

    ResponderEliminar
  7. Anónimo5/18/2011

    y tu anonimo 6 ?????
    anda que hay que tener huevos para preguntar eso escondido tras un anonimo.
    tomate algo, te lo has ganado

    ResponderEliminar
  8. Anónimo 6, yo... soy... TU PADRE.

    ResponderEliminar
  9. Anónimo5/20/2011

    Ciudadano Puzol... voy a dejar de leer tu blog, pensaba que eras más listo.

    ResponderEliminar
  10. #9 sin problema. Si es por la coña que dije en #8 es cierto que las he hecho mejores, pero en aquel momento me pilló en "esos días".

    Saludos.

    ResponderEliminar

Escribe lo que quieras sin insultar ni faltar el respeto a nadie, lo cual nos obligaría a borrar tu comentario ya que podría constituir delito. Gracias.